^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Atributika

„Kurkime ateitį kartu su VILNIUS TECH“

Kaip ir kas metai Vilniaus Gedimino technikos universitete vyko universitetinė moksleivių konferencija „Kurkime ateitį kartu su VILNIUS TECH“. Jos metu pristatyta aštuoniolika mokinių pranešimų iš įvairių Lietuvos gimnazijų. Gamtos mokslų pranešimų kryptyje buvo pristatyti du Molėtų gimnazijos mokinių pranešimai.

Vesta pristatė projektą „Maisto atliekos ir švaistymo prevencijos Molėtų mieste“ (darbo vadovė mokytoja Regina Mongirdienė). Šia aktualia tema mokinė atliko maisto likučių tyrimą ir apklausą gimnazijoje, atskleidė pačios atliktus kompostavimo ypatumus, perdavė apžvalgą iš interviu su Molėtų UAB „Molėtų švara“ Atliekų tvarkymo tarnybos vadovu Albertu Venslovu. Mokinė savo projektu skatina kiekvieno iš mūsų maisto nuostolių ir švaistymo mažinimą.

Meida ir Kamilė pristatė tiriamojo pobūdžio su STEAM elementais projektą „Skersinių bangų sklidimo stygoje greičio nustatymas ir jų tyrimas muzikos instrumentuose“ (darbo vadovės: fizikos mokytoja Irena Jančionytė ir muzikos mokytoja Rūta Vekerotienė). Projekte buvo pateikta laboratorinio darbo, atlikto VILNIUS TECH, apžvalga, eksperimentiniai tyrimai, atlikti gimnazijoje, savadarbio styginio muzikos instrumento konstravimo ir jame bei gitaroje gautų bangų tyrimas bei visų šio projekto metu sukauptos informacijos ir gebėjimų perteikimo gimnazijos VILNIUS TECH klasės mokiniams - bendraklasiams fizikos, o po to integruotoje fizikos – muzikos pamokoje „Skersinių bangų sklidimas stygoje ir mechaninės bangos muzikos instrumentuose“ apžvalga.

Fizikos mokytoja Irena Jančionytė

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.