^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

„Debating as a new Approach to Learning“ veiklos Italijoje

Molėtų gimnazijos mokinių ir mokytojų komanda, rugsėjo 25-29 dienomis, vyko į programos „Erasmus+“ KA2 bendradarbiavimo inovacijų ir keitimosi gerąja patirtimi tikslais strateginių tarpmokyklinių partnerysčių projekto Nr. 2020-1-IT02-KA201-079886 „Debating as a new Approach to Learning“ veiklas Italijoje, Busto Arsizio Italy - ITE TOSI mokykloje.

Pirmą dieną, apžiūrėję mokyklos erdves, prisistatę vieni kitiems, dalyviai tobulino debatavimo technikas bei mokėsi naujų metodų, o pavakarę praleido Busto Arsizio miesto senamiestyje, kur Italy - ITE TOSI mokyklos gidai supažindino su šio miesto istorija ir architektūra. Visi projekto dalyviai turėjo puikią galimybę susipažinti ir išbandyti italų tradicinę sporto šaką - fechtavimą.

Antroji diena - debatai ir Milanas - tai nesibaigiantys naujų potyrių ir atradimų klodai! Nuo ryto vyko intensyvus pasiruošimas debatų turnyrams. Projekto dalyviai, gavę temas, rinko medžiagą argumentams ir kontraargumentams, ruošė savo pozicijų pasisakymus net ir kelionės į Milaną metu. O Milano grožis pakerėjo visus! Aplankėme Sforzesco pilį, Alla Scala operos teatrą, Duomo katedrą ir Duomo galeriją.

Paskutinę veiklų dieną Italijoje apibendrinome trejų metų rezultatus, įgytas kompetencijas, buvo pristatytas sukurtas produktas - debatų metodinis leidinys „Debating as a New approach to Learning, Interactive Students' Toolkit for Civic Learning through Debate”. Veiklų metu visų šalių komandos aktyviai debatavo paskirtomis temomis.

Tikime, kad įgytas pasitikėjimas ir praktika visų šalių projekto dalyviams: tiek mokiniams, tiek mokytojams, bus puikus įkvėpimas tolimesnei debatų veiklai savo mokyklose.                

Projekto koordinatorė Rūta Vekerotienė

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą. Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai.

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.