^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

Tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda KARJERA IR STUDIJOS 2022

Kovo 30 – 31 dienomis Vilniaus Litexpo parodų rūmuose vykusioje parodoje lankėsi daug Molėtų gimnazijos I-IV klasių mokinių.  Atsinaujinusi paroda kvietė ne tik jaunąją kartą, bet ir vyresnio amžiaus žmones, kurie siekia esminių pokyčių savo gyvenime, padėti atrasti naujas karjeros galimybes, atsakyti į visus rūpimus su karjera bei studijomis susijusius klausimus.

Parodos tema – karjera ir mokymasis visą gyvenimą. Kokios kompetencijos ir žinios yra reikalingos jau dabar, kai darbo rinka susiduria su kvalifikuotos darbo jėgos trūkumu, o vis daugiau jaunimo renkasi nestandartines veiklas ar keičia studijų kryptį. Šią aktualią informaciją gimnazistai gavo tiesiogiai bendraudami stenduose su švietimo organizacijomis, verslo įmonėmis, paskaitose ir pranešimų metu konferencijų salėse, workshop‘uose, neformalių susitikimų metu su mokymo įstaigų ir verslo atstovais, karjeros konsultantais bei garsiomis ir įkvepiančiomis asmenybėmis.

Gimnazistai klausėsi paskaitų „Kaip tinkamai pasirinkti savo svajonių karjerą?“, „Ateities specialybė? O gal geriausiai apmokama? Kaip pasirinkti?“ Mokytojai dalyvavo paskaitose „Mokytojo savimotyvacija: kaip ją padidinti?“, „Mokytojai, laužantys stereotipus mokykloje“.

Tikimės, kad gimnazistai gavo atsakymus į jiems rūpimus klausimus, susijusius su jų ateitimi, karjera, kad parodoje gauta informacija ir patirtis padės jiems apsispręsti ir priimti sprendimus.

Dėkojame gimnazijos administracijai už sudarytas galimybes vykti į parodą.

                      Mokinių ugdymo karjerai koordinatorė V. Mateikienė

 
Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.