^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

Mokinių viktorina LR Seime

Gruodžio 6 dieną Molėtų gimnazijos III-IV klasių komanda MG (Rusnė, Meda, Almantas, Nojus, Tomas ) dalyvavo Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarijos Parlamentarizmo istorinės atminties skyriaus organizuotoje respublikinėje bendrojo ugdymo mokyklų 9–12 (gimnazijų I–IV) klasių mokinių viktorinoje „SUGRĮŽIMAS Į NEPRIKLAUSOMYBĘ: nuo Sąjūdžio iki okupacinės Rusijos kariuomenės išvedimo iš Lietuvos“. Viktorinos užduočių chronologinės ribos – 1988–1993 metai.
Po trumpo komandų prisistatymo vyko komandinė dalyvių rungtis, sudaryta iš testų. Kita komandinė dalyvių rungtis buvo sudaryta iš loginių užduočių ir darbo su šaltiniais. Atliekant kūrybinę užduotį, reikėjo parengti kalbą, kurią pristatė komandos deleguotas atstovas Tomas. Džiaugiamės komandos darnia veikla, atliekant visas užduotis.
 
Visos komandos buvo apdovanotos LR Seimo prizais, padėkos raštais. Tai puiki galimybė, minint Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio 35-metį ir okupacinės Sovietų Sąjungos (Rusijos) kariuomenės išvedimo 30-metį, paskatinti mokinius domėtis reikšmingiausiomis XX a. pabaigos istorinėmis aplinkybėmis, nulėmusiomis Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą ir įtvirtinimą.
Mokytoja S. Laurinavičienė
Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.