^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

Charizmatiškojo profesoriaus Alfredo Bumblausko pamoka

Lapkričio 21 dieną Molėtų gimnazijoje viešėjo neeilinis svečias – Vilniaus universiteto profesorius, istorikas Alfredas Bumblauskas. Svečią pristatęs rajono mero patarėjas Valentinas Stundys džiaugėsi, kad pavyko „išprovokuoti“ profesorių pakeliui į Balninkus užsukti į Molėtų gimnaziją. Čia gausiai susirinkusiems gimnazistams pravesta netradicinė istorijos pamoka, pagardinta A. Bumblausko anekdotais, istorinėmis įžvalgomis.

Didžiausias dėmesys buvo skirtas Ukrainai, akcentuojant, kad ši valstybė, jos istorija lietuviams istorikams rūpi nuo senų laikų. Daug informacijos apie ukrainiečius sudėta į profesoriaus knygas „Būtovės slėpiniai“, o gimnazistai sužinojo, kad būtent šioje valstybėje, o konkrečiau Kijeve, būta ir lietuvių pilies.

Profesorius ypač žaismingai ir įdomiai dalinosi įspūdžiais iš Nacionalinės ekspedicijos, kurios metu kartu su komanda aplankė daug istorinių vietovių.

Profesorius atsakė į gimnazistų užduotus klausimus, pasirašė svečių knygoje, o direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vilija Dubauskienė, dėkodama už įdomią pamoką, įteikė atminimo dovanėlę. A. Bumblauskas palydėtas gausiais aplodismentais, o mokiniai ir jam išvykus dalinosi įspūdžiais, vertino tai, ką išgirdo ir gal pirmą kartą sužinojo...

Jūratė Lapašauskė

Jolantos Liubeckaitės nuotraukos

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.