^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

Gimnazijoje minėjome Tolerancijos dieną

Lapkričio 16 dieną Lietuvoje dvidešimtą kartą minima Tarptautinė tolerancijos diena. Ši diena paminėta ir Molėtų gimnazijoje. Pirmoji pamoka prasidėjo aktorės Beatos Tiškevič minčių įrašo apie patyčias peržiūra ir trumpu emocijų pasidalinimu. Po trijų pamokų bibliotekoje mokiniai žiūrėjo Niko Vujičičiaus kalbą „Patyčios turi baigtis“.

Po keturių pamokų visų klasių gimnazistai ir mokytojai rinkosi prie mokytojų kambario, kur surengė žibintų parodą  - šiemet žibintas yra Tolerancijos dienos simbolis – pasidalino mintimis, kaip supranta žodį „tolerancija“. Tądien gimnazijos pirmokai susitiko su Molėtų policijos komisariato pareigūnėmis Neringa Purliene ir Virginija Šeikiene, kurios kalbėjo apie nepilnamečių teisinę atsakomybę – aiškino, ar už patyčias baudžiama. Per klasių valandėles gimnazistai žiūrėjo ir aptarė Oskaru apdovanotą Pepe Danquart trumpametražį filmą ksenofobijos tema „Schwarzfahrer (Zuikis)“. Abiturientai su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Daiva Sičiūniene vedė trijų pamokų ciklą – analizuodami F. Kafkos kūrinį „Metamorfozė“ kalbėjosi apie toleranciją. Psichologė Jūratė Laurinavičiūtė  vedė pamoką „Eurotraukinys“. Mokytoja Danutė Kavoliūnienė su IIb klasės mokiniais kalbėjosi tema „Kaip aš suprantu toleranciją?“ Pirmo aukšto fojė į didelę dėžę mokiniai galėjo išmesti savo nuoskaudas, užrašytas ant lapelių. Buvo parengtas stendas „Tolerantiškas žmogus“.

Garsus Apšvietos filosafas Volteras sako:   „Tolerancija – tai žmonijos išdava. Visi esame sudėti iš trūkumų ir klaidų, todėl atleiskime vieni kitų silpnybes , tai yra pirmasis gamtos dėsnis“.  

Jolanta Liubeckaitė

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.