^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

Išvyka į Varšuvą

Lapkričio 10-11 d. 34 gimnazistai, lydimi mokytojų Virginijos, Vidos ir Agnės, keliavo į Lenkijos sostinę Varšuvą. Pirmiausia aplankėme įspūdingus Karalių rūmus, klausydami audio gido apžiūrėjome gausybę vertingų istorinių eksponatų. Koperniko mokslo centre mūsų laukė mokslo karalystė, kur eksponatus galima tyrinėti ir išbandyti patiems. Su puikia gide Laura vaikščiojome vakarinės Varšuvos gatvėmis, kuriose daugybė bendros lietuvių ir lenkų istorijos ženklų.

Aplankėme pilies aikštę ir paminklą Zigmantui Vazai III, turgaus aikštę su Varšuvos simboliu – Undinėle, gynybinę miesto sieną. Karališkuoju keliu ėjome pro šv. Anos bažnyčią, Prezidentūrą, paminklą Adomui Mickevičiui iki pat šv. Kryžiaus bažnyčios, kur palaidota Frederiko Šopeno širdis. Apžiūrinėdami istorines įdomybes, patys iš arti galėjome stebėti, kaip milijoninio miesto tarnybos ruošiasi nacionalinei šventei – Lenkijos nepriklausomybės dienai.

Antrąją kelionės dieną aplankėme Varšuvos zoologijos sodą, kuris stebino įvairiausiais gyvūnais ir nuostabiai sutvarkyta aplinka.

Kelionės įkvepia ir praturtina, tad esame dėkingi už „AV projektai” paramą edukacinei išvykai į Lenkiją: puikiai besimokantiems, konkursų, olimpiadų dalyviams, klasei, laimėjusiai klasių konkurse nominaciją „Pažanga moksle” ir mokinei, padariusiai didžiausią pažangą moksle.

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.