^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

Pasaulinė psichinės sveikatos diena

Spalio 10 dieną Molėtų gimnazijoje minima Pasaulinė psichinės sveikatos diena „Žalia šviesa gyvenimui”, kurios tikslas – stiprinti mokinių ir mokytojų psichologinį atsparumą, gebėti atpažinti ir išreikšti savo emocijas bei gebėti su jomis tinkamai tvarkytis, ugdyti pozityvų požiūrį į gyvenimo prasmingumą, būti empatiškam ir gebėti padėti kitam bei sau.

Į gimnaziją mokiniai bei mokytojai rinkosi pasipuošę žalios spalvos, simbolizuojančios džiaugsmą gyvenimu ir viltį, drabužiais ir fotografavosi prie gimnazijos sienelės, kuri tapo „Žalios šviesos gyvenimui“ simboliu. Ant „Raudų sienos“ mokiniai, mokytojai rašė, piešė, simboliais,  ženklais išreiškė, kas juos  vargina, kur patiria sunkumų, nerimo, baimių. II aukšto koridorius tapo „Džiaugsmo” alėja, kurią sukūrė mokytoja Vida ir sveikatos priežiūros specialistė  Dalia. Čia mokiniai rašė, piešė,   kas yra jų gyvenimo džiaugsmo šaltiniai; kas juos  džiugina, stiprina, palaiko (žmonės, vertybės, veiklos ir pan.). Psichologė Jūratė gimnazistus ir mokytojus supažindino su savižudybių prevencijai skirtu tekstu „Gyvenimas yra gražus”. Gimnazijos bendruomenei dalintos „Psichologinės pagalbos kontaktų” skrajutės. Mokytoja Eglė su IIc klasės gimnazistėmis gamino žalius kokteilius, sumuštinius ir kvietė vaišintis.

Tikimasi, kad šios dienos minėjimas padės mokiniams  geriau pažinti savo emocinį pasaulį, žinoti būdų, kaip tinkamai išreikšti emocijas, pozityviau mąstyti ir būti sąmoningesniems, sprendžiant iškilusias problemas.

Jolanta Liubeckaitė, Jūratė Laurinavičiūtė

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.