^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

Fizika STEAM centre

Atėjo vėl naujas rugsėjis, tad gilinamės į naujas fizikos paslaptis, suteikiančias galimybę atsakyti į daugelį žmoniją dominančių ir jai svarbių klausimų apie pasaulį ir esančias bei dar naujas technologijas, remiantis moksliniais įrodymais, pagrįstais patirtimi, stebėjimais ir tyrimais, todėl fizikos mokymasis apsiriboja ne tik mokymusi mokykloje ir namuose, tačiau vyksta ir kitose įvairiose aplinkose. Rugsėjo tris ketvirtadienius I klasių gimnazistai vyko į STEAM centrą.
Astrofizikos-aerokosmonautikos laboratorijoje mokiniai ne tik sužinojo apie egzoplanetas ir jų paieškos būdus, bet ir patys dirbo virtualioje erdvėje.
 
Fizikos-inžinerijos laboratorijoje visi trumpam tapo... statybininkais, architektais, nes turėjo kuo įdomiau ir išradingiau iš pateiktų medžiagų suręsti namus ir juos apšiltinti. Kad būtų aišku, kurie namai išlaikytų šilumą, kiekvienas jų išmatuotas termovizoriumi. Taip mokiniai atliko įvairių medžiagų šilumos laidumo tyrimą „Šiltas namas“.
 
Puikus ir naudingas darbas grupėse, noras pasiekti kuo geresnių rezultatų vertė ne tik susikaupti, bet ir įdėti visą savo išmonę, fantaziją, dirbti pasitariant, diskutuojant.

Mokytojos Jūratė Lapašauskė ir Irena Jančionytė

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.