^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

Molėtų gimnazija turi mokyklą dvynę Ukrainoje

Lesteris B. Pearsonas, Kanados ministras pirmininkas, Nobelio taikos premijos laureatas yra pasakęs: „Kaip gali būti taika, jei žmonės nesupranta vieni kitų; o kaip tai gali būti, jei jie vienas kito nepažįsta?“.

Molėtų gimnazija įsitraukė į Twinschools („mokyklos  dvynės“)  projektą-platformą, skirtą Ukrainos ir Lietuvos mokykloms susigiminiuoti tarpusavyje. Projektu siekiama suartinti Lietuvos ir Ukrainos kultūras, supažindinti mokinius su skirtingomis tradicijomis, papročiais, gyvenimo būdu, iškylančiais sunkumais pasaulyje, skatinti ieškoti ir atrasti kultūrinių panašumų, iškylančių problemų sprendimo būdų, kurti paramos tinklą ir užmegzti draugystę bei ryšius.  Mokykloms susigiminiavus, Ukrainos ir Lietuvos mokiniai susitiks internetu aštuonių  savaičių trukmės socioedukacinių  programų metu. Kiekviena savaitė turės savo temą: istorija, kultūra, pasaulinės problemos ir kt.  Programos metu mokiniai dirbs grupėse po aštuonis (4 + 4 iš abiejų šalių).  Molėtų gimnazijos mokykla- dvynė - Ternopilio sustiprintų užsienio kalbų mokykla.

Twinschools organizuos kasmetines vasaros stovyklas, kur mokiniai galės gyvai susitikti su savo bičiuliais.

Programa leis mokiniams sužinoti apie skirtingas kultūras,  pagerinti jų socialinį įsitraukimą ir susirasti naujų draugų,  pagerinti anglų kalbos (bei kitų kalbų)   gebėjimus, supažindinti mokinius su įvairiomis tradicijomis, papročiais, gyvenimo būdu, skatinti juos ieškoti ir atrasti kultūrinius panašumus, kylančių problemų sprendimus, kurti paramos tinklą, pagerinti prieigą prie tarptautinių tinklų.

Į šį projektą įsitraukė visa Id klasė. Nekantriai laukiame spalio 6 dienos, kada jungsimės į pirmąjį susitikimą su Ukrainos mokykla – dvyne ir naujais savo draugais. Pirmojo susitikimo metu abi mokyklos pristatysime savo gimtąją šalį, jos grožį, kultūrą ir tradicijas.

                                                                                                            Valerija Mateikienė

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.