^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

Molėtų gimnazijoje svečiavosi Prezidentas

Rugsėjo 28 dieną Molėtų gimnaziją savo vizitu pirmą kartą istorijoje pradžiugino Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda. Gimnazijos kieme svečią ir jo komandą pasitiko direktorė Rimutė Guobienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vilija Dubauskienė, mokinių tarybos nariai ir gausus būrys progimnazijos mokinių. Aktų salėje beveik du šimtai Molėtų, Alantos ir Giedraičių A. Jaroševičiaus gimnazijos mokinių klausėsi ir patys dalyvavo diskusijoje labai aktualia tema „Pilietiškumas dabar –  mada ar būtinybė“.

Susitikimą muzikiniu kūriniu pradėjo Molėtų gimnazijos abiturientė Viltė Gečytė. Direktorė Rima Guobienė pasveikino pirmą kartą gimnazijos istorijoje atvykusį Jo Ekscelenciją Lietuvos Respublikos Prezidentą Gitaną Nausėdą, pasidžiaugė, kad šioje ugdymo įstaigoje puoselėjamos ekologinės, etnokultūrinės, pilietinės vertybės  ir pakvietė  gimnazistus aktyviai  diskutuoti bei  atrasti naujas prasmes ir  įkvėpimą veikti. Gimnazistus ir mokytojus pasveikino Prezidentas. Diskusijos moderatorės Viltė Audėjūtė ir Milda Baronaitė pokalbį pradėjo Mikalojaus Daukšos mintimi - pirmą kartą suformuluotu tautos apibrėžimu:  „Kurgi sakau, pasaulyje yra tauta, tokia prasta ir niekinga, kad neturėtų šių trijų ir tarsi įgimtų dalykų: tėvų žemės, papročių ir kalbos“. Mokiniai su Prezidentu svarstė:  „Ar šių dienų kontekste šis apibrėžimas aktualus? Ar pakitusi šiais laikais tautos apibrėžtis? Kas mums yra pilietiškumas?  Kodėl dera būti  pilietiškam? Kaip būti pilietiškam?  Ką reiškia būti aktyviu, kuriančiu piliečiu? Kiek esu laisvas ugdyti savyje pilietį? Kaip suvokti, kada pilietiškumas mada, kaukė, o kada vertybė? Ar savanaudiškumas ir pilietiškumas nekonfrontuoja tarpusavyje? Ar sunku būti pilietiškam? Ar kiekvienas turime galių būti pilietišku savo aplinkoje? Ar pilietiškumo ugdymas nėra  užprogramavimas ir žmogaus laisvės varžymas? Pilietiškumas dabar – mada ar būtinybė?   Ar įmanoma būti pilietiškam vien dėl to, kad madinga?“

Diskusijos vedėjos  padėkojo Prezidentui už dovaną gimnazijai – perleistą 1883 – 1886 m. „Aušros“ mėnraštį ir domėjosi, kaip kilo mintis jį išleisti naujai. Prezidentas kvietė visus skaityti „Aušrą“ ir rasti joje įdomių minčių.

Kalbėdamas apie paties inicijuotą projektą „Lietuvos galia“, šalies vadovas džiaugėsi, kad yra galimybė pamatyti, kokie gražūs darbai vyksta visai čia pat, šalia mūsų. Šiuo projektu siekiama didinti pilietinę galią, motyvuoti ir telkti aktyvius gerovės kūrėjus, burti jų bendruomenę, auginti bendruomeniškumo kultūrą ir skatinti savanorystę.

Diskusijai pasibaigus, Prezidentas pasirašė svečių knygoje ir visų gimnazijų atstovams įteikė istorines Lietuvos vėliavas. Susitikimo dalyviai įsiamžino bendroje nuotraukoje. 

Prezidento vizitas baigėsi ekskursija. Gidų būrelio nariai supažindino su renovuota gimnazija. Susitikimas paliko šiltus prisiminimus.

Jūratė Lapašauskė ir Jolanta Liubeckaitė

Jolantos Liubeckaitės ir Regvitos Okunevaitės nuotraukos

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.