^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

„Pabuvojome“ Renesanse

Molėtų gimnazijos antrokai mokslo metų pabaigoje tradiciškai renkasi į integruotų veiklų dieną „Renesansas“. Ne išimtis ir šiemet. Diena prasidėjo susipažinimu su nuo XIV iki XVII amžiaus besitęsusiu istoriniu laikotarpiu, kurį pristatė mokytoja Virginija Petrauskienė.

Vėliau mokiniai dirbo pasiskirstę grupėmis. Chemijos pamokoje gimnazistai su mokytoja Regina Dragūniene atliko labai įdomų praktikos darbą – iš makulatūros gamino popierių. Geografai ir etikos žinovai su mokytojomis Rasa Čekuoliene ir Gintare Meilūnaite kalbėjo apie  didžiųjų keliautojų atradimus, aptarė dvasines vertybes ir moralės nuostatas, gamino burlaivį. Grupė gimnazistų su anglų kalbos mokytojomis Stase Stundiene, Vita Maželiene, Loreta Valbasaite ir  Danguole Dirmiene skaitė Šekspyrą anglų kalba. Per technologijų pamoką mokiniai ir mokytoja Rūta Vekerotienė kūrė Renesanso laikotarpio vyro ir moters drabužius. Kūno kultūros pamokoje gimnazistai ir mokytojai Kristina bei Ramūnas Kneziai susipažino su šautuvais, mokėsi šaudyti (pratyboms vadovavo Molėtų PK pareigūnai Neringa Purlienė ir Algimantas Čiža).

Atlikę užduotis grupėmis, visi susirinko valgykloje prie gėlėmis papuošto stalo (technologijas pasirinkusių gimnazistų ir mokytojos Eglės Žalienės darbas), pristatė savo veiklas, klausėsi Kajaus anglų kalba skaitomos ištraukos iš V.Šekspyro kūrybos, žinias apie Renesansą įtvirtino atsakinėdami į anglų kalbos grupės parengtus kahoot klausimus, vaišinosi pačių pagamintais patiekalais.

 Integruota diena visiems padovanojo naujų žinių ir puikių įspūdžių.

Jolanta Liubeckaitė

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.