^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

„Erdvėlaivis Žemė“ startavo

Jau devynioliktą kartą startavo mokslo populiarinimo renginys- mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“. Jo metu dalyviams sudaromos sąlygos susipažinti su įvairiomis mokslo sritimis. Rugsėjo 9 dieną Molėtų gimnazijos mokiniai galėjo daugiau ar mažiau susipažinti su įvairių sričių inžinerija.

Išvykos į VILNIUS TECH metu 15 mokinių dalyvavo Aplinkos inžinerijos fakulteto mokslo festivalio dviejuose renginiuose. „Inovatyvūs matavimų prietaisai statybų aikštelėje“ renginio metu dalyviams buvo pristatytos inovatyvios priemonės, kurios naudojamos atliekant matavimus statybos aikštelėse, kontroliuojant statybų eigą ir stebėseną bei įvairiomis su tuo susijusiomis profesijomis. Gimnazistai diskutavo su prof. dr. Jūrate Sužiedelyte Visockiene bei laboratorijos vedėju studijų bei profesijų geodezijos, kartografijos, fotogrametrijos ir kitomis  geodezijos ir kadastro temomis. Antrame renginyje – „Vandens telkiniuose augančių dumblių panaudojimas energijai gaminti“ dalyviai buvo susipažindinti su biodujų gamybos ir valymo, naudojant dumblius ir gautos energijos taikymo ypatumais.

Gimnazijoje  mokiniai dalyvavo virtualiose tiesioginės transliacijos paskaitose: „Medžiagos – šiuolaikiniai inžinieriniai sprendimai ir ateities gamyba“ bei „Išmanūs namai – kas tai?“.

Fizikos mokytoja I. Jančionytė

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.