^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

Respublikinė biologijos olimpiada

Sausio mėnesį, įvykus rajoniniams olimpiadų turams visoje Lietuvoje, paaiškėjo 31 devintokas, kuris kovo 17 -18 dienomis laimėjo teisę dalyvauti respublikinėje biologijos olimpiadoje Vilniuje. Paaiškėjo, kad tarp 31 geriausio biologo 9 –ų klasių grupėje varžysis ir Ia klasės mokinys Kajus.

Pirmąją olimpiados dieną dalyviai atliko net 5 valandas trukusias praktines užduotis iš ląstelės biologijos, botanikos, zoologijos ir žmogaus anatomijos. Reikėjo apibūdinti ir atpažinti vabzdžius, klasifikuoti ir apibūdinti vaisius, suteikti pirmąją pagalbą bei atlikti biochemijos darbą, panaudojus amilazės fermentą. Geriausiai Kajui pavyko žmogaus anatomijos, biologijos   ir botanikos užduotys.

Antrą dieną laukė 5 valandų teorinės užduotys bei 1 valandos testas bei pasirenkamoji užduotis, kurias Kajus atliko tikrai gerai (tai rodo jo surinkti balai).

Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad Kajus iš 31 olimpiados dalyvio užėmė 12 vietą. Tai tikrai puikus rezultatas, nes tik truputėlio sėkmės pritrūko iki III vietos ar pagyrimo rašto. (Bus dar ir LITBO 55).

Mokytojai olimpiados metu klausėsi mokslininkų paskaitų: „Inaturalist – gamtos pažinimo įrankis, kuriuo gali naudotis kiekvienas“ (T. Pocius), „Kaip padėti mokiniams pasiruošti Lietuvos mokinių biologijos olimpiadai“ (M. Petrulytė), „Molekulinės mašinos“ (A. Toleikis), „DNR, RNR ir baltymų sekų analizė taikant bioinformatinius metodus“ (V. Tomkutė), „Laikas yra smegenys“ (A. Ekkert). Paskaitos buvo labai informatyvios, o gautos žinios bus pritaikytos pamokų metu.

Biologijos mokytoja  R.Mongirdienė

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.