^Atgal į viršų

Molėtų gimnazija

Veiklos sritys

Gimnazistai mokosi taupyti

Šiais mokslo metais Molėtų gimnazija tapo  pasaulinio ENO mokyklų tinklo nare. ENO (Environment online) – Aplinkos saugojimas nuotoliniu būdu – pasaulinis mokyklų ir bendruomenių tinklas, skirtas darniam vystymuisi, tvarumui stiprinti ir gerinti. Pagrindinis tinklo šūkis yra – ENO makes us ONE  („ENO suvienija mus“ arba dar kitaip: „Mes dalinamės vienu tikslu, bet žinome, kad yra 1000 būdų jį įgyvendinti“).

Vienas iš pagrindinių asociacijos tikslų yra ugdyti sąmoningumą ir ekologinį raštingumą, susijusį su klimato kaita ir jos padariniais mūsų Žemėje. Pagrindinės tinklo veiklos: medžių sodinimo dienos, orų stebėjimo savaitė, energijos taupymo savaitė, veiklos, skirtos vandens tausojimui bei įvairios ENO kūrybinės dirbtuvės.

Gimnazijoje  spalio 11 – 15 d. organizuojama taupymo savaitė. Džiugu, jog mokiniai dailės, technologijų pamokų metu, taupydami pinigus, mokosi pasigaminti gražius dirbinius. Gimnazistų rankomis gaminti daiktai turi ypatingą žavesį. Užuot nusipirkę tą ar kitą daiktą,  jį galime pasigaminti patys.

 

Direktorės pavaduotoja ugdymui Genovaitė Marcinkėnienė

Ramutės Mikalauskienės nuotraukos

  

  

  

  

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.