Naujienos

Penktasis susitikimas su mokykla dvyne

Kovo 6 dieną įvyko penktasis projekto „Mokyklos - dvynės“ nuotolinis susitikimas su Ukrainos Ternopilio sustiprintų užsienio kalbų mokykla. Šį kartą Molėtų gimnazistai kartu su ukrainiečiais gvildeno temą apie klimato kaitą, gamtos nešamas nelaimes, analizavo, kaip galime išgelbėti mūsų planetą. Tiek vienos, tiek kitos mokyklos mokiniai aplinkos išsaugojimą laiko esminiu dalyku, nes čia yra mūsų išlikimui reikalingi gamtos ištekliai, vanduo, maistas, žaliavos, be kurių visa gyvybė planetoje žūtų.

Mokiniai kalbėjo ir apie klimato kaitos nulemtus reiškinius: žemės drebėjimą, nuošliaužas, ugnikalnių išsiveržimus, potvynius, miškų gaisrus, tirpstančius ledynus ir kt. Na, o kaip kiekvienas iš mūsų galim prisidėti prie planetos išsaugojimo? Mokiniai vardijo vandens ir energijos  taupymą, šiukšlių rūšiavimą, augmenijos saugojimą, plastikinių maišelių vartojimo mažinimą.

Išsiskyrėme palydėję vieni kitus šypsenomis ir palinkėję Ukrainai taikos. Džiaugiamės, kad dabar susitiksime balandžio 15 dieną ir dalinsimės mintimis apie socialinę žiniasklaidą, internetinį saugumą.

                                                                                       Mokytoja Valerija