^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Naujienos

Tradicinė Matematikos savaitė

Kovo 13-17 dienomis Molėtų gimnazijoje vyko Matematikos savaitės renginiai. Tai jau yra gimnazijos tradicija, tad ši savaitė būna įvairi, įdomi ir turininga.

Pirmadienį buvo parodų diena. I ir II gimnazijos klasių mokiniai kūrė darbus tema „Piešinys – matematikos uždavinys“. Visi šie darbai buvo eksponuojami antrame gimnazijos aukšte.

Antradienį minėjome tarptautinę skaičiaus  dieną. I ir II gimnazijos klasių mokiniai per IT pamokas kūrė filmukus tema „Matematinė pasaka – uždavinys“. Šias pamokas organizavo mokytojos Rita ir Gražina. Per matematikos pamokas I ir II gimnazijos klasių mokiniams mokytojos Jurgita ir Rima vedė  konkursus, viktorinas  tema „Skaičius “.

Ketvirtadienis buvo skirtas tarptautiniam matematikos konkursui „Kengūra - 2023”. Šį konkursą gimnazijoje organizavo mokytoja Elvyra. Jame šiemet dalyvavo net penkiasdešimt penki gimnazijos mokiniai. Jie 75 minutes sprendė sudėtingas, loginio mąstymo reikalaujančias užduotis. Taip pat šią dieną informacinių technologijų A lygiu besimokantys mokiniai lankėsi daiktų interneto prietaisų gamybos grupės „Teltonika loT Group“ centre Molėtuose. Jie buvo supažindinti su aukštųjų technologijų centro darbu. Išvyką organizavo mokytoja Valerija.

Paskutinę savaitės dieną gimnazijoje lankėsi buvęs mokinys, VU Matematikos fakultete studijuojantis  Liudas Baronas. Jis atsakingai ir įdomiai III ir IV klasių mokiniams papasakojo apie studijas matematikos fakultete. Ragino visus nebijoti rinktis tiksliuosius mokslus.

Šią savaitę matematikos uždavinius galėjo pabandyti spręsti ir mokytojai. Labai džiaugiamės tais, kurie pabandė tai padaryti.

Dėkojame visiems dalyviams.

                                                    Matematikos mokytoja R. Andriukonienė

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.