^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Naujienos

Švenčiame laisvę

Kovo 10 dieną Molėtų kultūros centre įvyko 24 tradicinis gimnazijos koncertas „Šiandien širdį pasivaikščioti išleisiu...“, pradėtas organizuoti dar 1997 m., tais ypatingais metais, kai mokyklai buvo suteiktas gimnazijos statusas. Suprantama, ištikus pandemijai, nebuvo galimybės pakviesti į koncertą. Netikėti iššūkiai sustabdė mūsų gyvenimo tempą, bet nesustabdė veržlių kūrybinių ieškojimų, atkaklumo repetuojant net ir nuotoliniu būdu ir siekio patirti tą nenusakomą bendrystės jausmą. Šis koncertas – ypatingas tuo, kad kvietėme žiūrovus į pilną netikėtumų muzikinę kelionę, kurioje pirmą kartą gimnazijos istorijoje lydėjo gimnazijos orkestras, susikūręs pandemijos metu, repetavęs ir koncertavęs virtualiai, o paskui, lankęsis Škotijoje, kur grojęs kartu su šešių Europos šalių jaunimu, vėliau publiką džiuginęs su Graikijos jaunimu Graikijoje ir Lietuvoje.
 
Muzikinėje kelionėje šiuolaikiškumas derėjo su tuo, kas mums brangiausio perduodama iš kartos į kartą, tai, ką saugome ir puoselėjame: liaudiškas šokis ir už širdies griebiančios melodijos.
 
Laisvę šventėme pakiliai ir džiugiai. Ačiū šauniems atlikėjams ir jų vadovėms už sukurtą pakilią nuotaiką, ačiū visiems, padėjusiems organizuoti gimnazijos koncertą. Dėkojame už aplodismentus ir nuoširdžias padėkas po koncerto mūsų koncerto žiūrovams.
 
Iki susitikimo kitą Kovo 11-ąją!
Direktorė R. Guobienė
Regvitos Okunevaitės nuotraukos

 

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.