Naujienos

Iš konferencijos „CLILIG@ LITAUEN“ sugrįžus...

Vasario 23-24 dienomis, bendradarbiaudamas su Vilniaus licėjumi, Goethe‘s  institutas organizavo metodinę – praktinę konferenciją „CLILIG@ LITAUEN – dalinimasis patirtimi ir žvilgsnis į priekį“. Konferencijos metu dalykinius pranešimus skaitė VU dėstytoja, dr. S. Volungevičienė, kuri pristatė Erasmus+ KA2 projekto „Problemomis grįsto IDKM taikymas mokant(is) kitos nei anglų užsienio kalbos“ rezultatus. Žinių ekonomikos forumo vadovas A.Varanauskas kalbėjo apie medijų informacinį raštingumą, keldamas klausimą, kaip informacines grėmes paversti galimybėmis. Šiaulių „Romuvos“ gimnazijos direktorė dr. A. Būdvytytė nagrinėjo tarpdalykinę integraciją atnaujintose programose.  Eduversum leidyklos ir švietimo agentūros vadovas F. Faderl pristatė  teminius žurnalus „Lingo macht MINT“ ir „Lingo Global“ bei jų panaudojimo galimybes integruotose veiklose. Projekto koordinatorė Margarita Repečkienė kalbėjo apie motyvuojančias projekto veiklas: mokinių konferencijas, Goethe‘s instituto egzaminus, atviras pamokas mokyklose.

Be teorinių pranešimų vyko ir praktinė konferencijos dalis, kurioje patirtimi dalinosi devynios komandos iš 60 projekte dalyvaujančių mokyklų. Molėtų gimnazijos mokytojos Valentina Zapolskienė ir Regina Mongirdienė šalies mokytojams vedė integruotos biologijos ir vokiečių kalbos pamokos „Karalystė ne pasakoje, o gyvenime“ simuliaciją. Smagu, kad  pamoka buvo puikiai įvertinta ir  dalyvavusios komandos  ją  išbandys  su savo mokiniais.

Konferencijos metu vyko ir darbai judriose grupelėse dalinantis gerąja darbo patirtimi bei planuojant veiklas projekto  veiklų dešimtmečiui.

Įgytos konferencijoje žinios ir patirtys bus pritaikytos  praktinėse veiklose.

Gimnazijos mokytojos Valentina ir Regina