^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Naujienos

„Atminties trupiniai“

Visi labai džiaugiamės naujai suremontuota gimnazija. Baltos sienos davė laisvę mums kurti jaukumą įtraukiant visą bendruomenę į kūrybinį procesą. Turėjome svajonę pasikviesti meną į mokyklą. Ieškojome atsakymo į klausimą: „Kaip?“.

Gimnazisto Lauryno mama, tautodailininkė Jolanta Žalalienė, padėjo mums šią svajonę įgyvendinti. Prieš pradedant darbą, buvo pasiūlyti eskizai, kurie atidžiai nagrinėti, derinti, ieškota tinkamos vietos. Parinkta vieta, kuri yra didžiausias traukos centras, o kūrybos rezultatas – tik numatomas, nes kiekvienas kūrėjas yra nenuspėjamas kūrybos procese. Ir štai per žiemos atostogas gimė šis originalus, nepaprasto grožio, modernumą derinantis su tautiškumu – lovatiesės iš močiutės skrynios fragmentu,   pano „Atminties trupiniai“,  primenantis apie mūsų indentitetą, apie tai, ką iš kartos į kartą perduodama, puoselėjama. Neatsitiktinai pasirinktos spalvos: pilkame fone, simbolizuojančiame mintis, parinkta raudona spalva simbolizuoja ugnį, saulę, šilumą, energiją, jėgą – tai kas įkvepia žmones.

Šiandien, per įprastą trečiadienių arbatos gėrimo pertrauką, turėjome progą pačius  gražiausius padėkos žodžius tarti tautodailininkei Jolantai už  įkvepiančią dovaną mums visiems.

Direktorė Rimutė Guobienė

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.