Naujienos

Gamta Šiaurėje

Šių metų Šiaurės šalių literatūros savaitė kvietė skaityti apie Šiaurės šalių gamtą. Meilė ir pagarba gamtai yra giliai persismelkusi mūsų kultūroje ir užima svarbią vietą Šiaurės šalių literatūros bei pasakojimų tradicijose. Šiaurietiška gamta mus ne tik sieja, bet ir byloja mums apie įvairovę ir turtingumą atšiauriame Žemės lopinėlyje. Kaip įprasta, Šiaurės šalių literatūros savaitė rengiama lapkritį, tamsiausiu metų laiku. Pagrindinė savaitės idėja yra labai paprasta: prie žvakių šviesos visiems kartu susibūrus skaityti knygą.

Mūsų gimnazistai domisi Šiaurės šalimis, jų literatūra ir dalyvauja garsiniuose skaitymuose. Pirmų klasių gimnazistai, mokytojos Lina, Jūratė, Daiva, bibliotekininkė Vida skaitė ištrauką „Prie upės“ iš Patrik Svensson knygos „Apie žmones ir ungurius“. Diskutavome apie gamtą, tėvo ir sūnaus santykius, žmogaus santykį su gamta. Mokytojos Ilonos mokiniai parengė piešinių parodą „Gamta šiaurėje“, o mokytoja Eglė su gimnazistais gamino šiaurietiškus valgius. Skanėstais  vaišinomės skaitykloje, gėrėme arbatą, gimnazistai pasakojo, kaip sekėsi gaminti šiaurietiškus patiekalus.

Savo literatūrines ir geografines žinias gimnazistai pasitikrino  žaisdami šiaurietišką, mokymuisi skirtą „Kahoot“ žaidimą, kuris apdovanojo įvairiausiomis emocijomis. Su Šiaurės šalių literatūra gimnazistai susipažino lankydamiesi gimnazijos bibliotekoje, kurioje parengta Šiaurės šalių autorių knygų paroda.

Bibliotekininkė Vida