Naujienos

II d klasės edukacinė išvyka į Vilnių

Lapkričio 8 dieną II d klasės gimnazistai aplankė Vilniaus technologijų mokymo centrą. Mokiniai turėjo puikią galimybę gyvai susipažinti su įvairiomis profesijomis ir dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose. Užsiėmimų metu buvo pristatytos mokymo centro erdvės, gimnazistai supažindinti su inžinerinės srities specialistų – energetikų, elektronikų, mechatronikų ir metalo apdirbėjų modernia mokymo baze. Mokiniai sužinojo, kas slepiasi už tokių, regis, neapčiuopiamų sąvokų kaip mechatronika, elektros mašinos, apsauginė automatika, termodinamika. Buvo pristatyta ir suvirintojo profesija. Atlikę pateiktas matavimo užduotis edukaciniame užsiėmime, mokiniai sužinojo apie metalo savybes ir jų apdirbimą.

Apsilankymas Vilniaus technologijų mokymo centre mokinius paskatino domėtis profesijomis ir privertė pagalvoti, ar šios profesijos jiems artimos ir tinkamos. Mokiniai, gavę daug informacijos apie profesinio mokymo centro galimybes bei perspektyvas, tęsė kelionę į edukaciją „Sėkmingos klaidos – eksperimentai laboratorijoje“, finansuojamą kultūros paso.

Edukatoriai mokinius supažindino su smalsiais, žingeidžiais žmonėmis, kurių svajonės bei pastabumas atvedė prie sėkmingai nesėkmingų klaidų bei kurie įrodė, kad net atsitiktinumas dažnai atveda mus prie didžiojo atradimo. Mokiniai ne tik klausė pasakojimų, bet ir patys atliko eksperimentus su ugnimi, sausuoju ledu ir sužinojo daug įdomių dalykų. Visiems papildžius chemijos žinių bagažą, išvyka tuo nepasibaigė.

Po edukacijos laukė trečioji dalis - „Siaubo viešbutis“, apie kurį sklinda kalbos, kad į viešbutį prisiregistravo begalė žmonių, tačiau iš jo išvyko labai mažai.  Mokinių laukė nepamirštama kelionė per daug kambarių, kuriuose visi galėjo išbandyti savo ištvermę, drąsą, pasitikėjimą vienas kitu. Manome, kad pavyko. Visi grįžo pilni emocijų, įspūdžių, patyrė daug aštrių pojūčių, iš vėžių buvo išmušti net ir patys drąsiausi. Tačiau visi įveikė kliūtis, baimes ir sėkmingai pabaigė žaidimą.

Kelionėje gimnazistai patyrė daug įspūdžių, sužinojo daug naudingos informacijos ir smagiai praleido laiką. 

Mokytojos V. Mateikienė ir R. Čekuolienė