Naujienos

Startuoja jaunosios mokinių bendrovės

Molėtų gimnazija jau antrus metus dalyvauja Lietuvos Junior Achievement  (LJA) projekte „Praktinio verslumo ugdymo programos įgyvendinimas Lietuvos mokyklose 9-12 klasių mokiniams“. Praktinio verslumo ugdymo programa suteikia galimybę mokiniams įkurti ir valdyti savo jaunąją bendrovę, praktiškai išbandyti verslo kūrimo ir valdymo procesus mokykloje.

Į projektą gimnazijoje įsitraukė trisdešimt penki Ic ir Id klasių gimnazistai. Gimnazistai susibūrė į septynias jaunąsias mokinių bendroves: „ADELA“ , „J.J.GIRL“, „Baozhi“, „GANDEF“, „Nešanti“, „Keksiukai“ ir „Mėlynas stresas“. Vyko aktyvios bendrovių diskusijos dėl veiklos. Pasirinktos įvairios veikos: papuošalų gamyba, žvakių liejimas, raktų pakabukų gamyba, medžiaginių maišelių siuvimas, saldumynų kepimas, kompiuterinės programėlės kūrimas. Veikloms pradėti  reikalingas pradinis kapitalas. Pagal projekto nuostatas pradiniam kapitalui įsigyti projektas skiria akcijas. Kiekviena mokinių bendrovė, įsigijusi pageidaujamą skaičių akcijų, sėkmingai jas parduoda. Džiugu, kad mokinių bendrovių akcininkais tampa ne tik gimnazijos mokytojai, bet ir mokinių tėvai, seneliai, artimieji, draugai. Kiekviena bendrovė sukūrė savo logotipą, kuria  reklamą. Pradedame verslo veiklas, gaminame produktus ir intensyviai ruošiamės prekybai ne tik gimnazijoje, bet ir mugėse.

Gruodžio 10 dieną visų Lietuvos mokinių jaunųjų bendrovių laukia Kalėdinė eXpo mugė. Kalėdinės eXpo mugės atrankos konkursui registravosi penkios mokinių bendrovės. Expo mugei LJA atrenka  tik po vieną bendrovę iš kiekvienos dalyvaujančios Verslumo projekte  mokyklos.  Su nekantrumu laukiame rezultatų, kuri gi mūsų bendrovė praeis atrankos konkursą.

                                           Projekto koordinatorė Molėtų gimnazijoje V. Mateikienė