Naujienos

Erasmus+KA2 ,,Looking Out, Looking In“

Molėtų gimnazijos komanda spalio 9-15 dienomis dalyvavo Tarptautiniame „Erasmus+" KA2 tarpmokyklinių partnerysčių projekte „Looking out. Looking in“ Škotijoje. Į  projektą išvyko penkiolika jaunų, nerealių muzikos mylėtojų ir trys suaugusios, bet polėkio keliauti nepraradusios mokytojos.

Spalio 9 dieną projektas prasidėjo, įspūdžiai ir geros emocijos liejosi per kraštus. Aplankėme Albyn mokyklą, susibičiuliavome su projekto dalyviais iš Graikijos, Prancūzijos, Ispanijos, Italijos ir, žinoma, šeimininkais škotais. Albyn mokyklos mokiniai surengė ekskursiją po mokyklą, lankėmės pamokose, bendravom su mokytojais. Dalyvavom orientacinėse varžybose didingame Duthie parke, aplankėme įspūdingą  Žiemos sodą ir tai tik pradžia! Vakare mokėmės škotiškų šokių.

Na, o po to laukė repeticijos nuo ryto iki vakaro. „Apsiginklavę" instrumentais išvykome į pirmąją repeticiją  Albyn mokykloje. Kitą dieną repetavome  Didžiojoje Aberdyno Music Hall salėje. Fantastiškos bendrystės dienos, daug muzikos ir gerų emocijų.

Visi su nekantrumu laukėme koncerto. 

Koncertas įvyko! Tai buvo ne-re-a-lu! Tai buvo taip stipru ir profesionalu, kad klausant šiaušėsi oda. Absoliučiai tobula akustika Music hall salėje, 130 jaunų muzikantų iš Lietuvos, Škotijos, Ispanijos, Graikijos, Italijos ir Prancūzijos tarptautiniame orkestre ir patys nuostabiausi dirigentai. Molėtų gimnazijos komanda padirbėjo PUIKIAI! Gimnazistai kartu su graikais atliko aranžuotą lietuvių liaudies dainą ,,Aušrelė“. Dirigavo muzikos mokytoja Rūta Vekerotienė. Koncerte skambėjo ir kitų šalių – partnerių kūriniai. Škotai grojo su prancūzais, italai - su ispanais.  Na, ir  didysis muzikinis siurprizas - visų šalių sukurta Europos simfonija. Labai labai ilgai netilo žiūrovų plojimai...

O po to – dar viena puiki diena Škotijoje. Visiems projekto dalyviams paliko didžiulį įspūdį  pažintinė ekskursija po miestą. Aplankytas Old Aberdeen universitetas, St. Machar katedra, Meno galerija, pasivaikščiota nepaprasto grožio senamiesčiu ir, žinoma, ... pasilabinta  su Šiaurės jūra.

Projektas Erasmus+KA2 „Looking Out, Looking In“ Škotijoje baigėsi. Prisipildėm širdis muzikos, gerų emocijų, naujų draugų, idėjų, dėkingumo.

Nuoširdžiai dėkojame Molėtų menų mokyklos kolektyvui už bendradarbiavimą ruošiantis projektui ir Kazimierui  Tučinskui  už aranžuotą kūrinį.

Ačiū ir nuoširdžiausi apkabinimai nerealiesiems Molėtų gimnazijos jauniesiems projekto dalyviams už meilę muzikai, naujų idėjų ir iššūkių įgyvendinimą, puikų mūsų šalies ir gimnazijos pristatymą bei nuostabų kūrinių atlikimą. Jūs esate gėris!

Dėkojame projekto koordinatoriams už turiningas ir įdomias veiklas.

Esam labai laimingi, kad oriai nešėme Lietuvos ir Molėtų gimnazijos vėliavas tokiame galingame tarptautiniame projekte.

Projekto medijų komanda

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.