Naujienos

Gimnazistai pagelbėjo „Maisto banko“ akcijoje

Molėtų gimnazijos mokinių savanorystės būrelio nariai spalio 14 ir 15 dienas praleido ypač prasmingai. Kaip ir visoje šalyje, taip ir Molėtuose, vyko „Maisto banko“ akcija. Savanoriai talkino Molėtų krašto žmonių su negalia sąjungos organizacijai visuose prekybos centruose pirkėjams dalindami skrajutes bei kviesdami paaukoti maisto produktų.

Geranoriškai nusiteikusių piliečių dėka nupirkti produktai pasieks ne tik neįgaliuosius, skurstančiuosius, daugiavaikes šeimas ir kitas socialiai pažeidžiamas visuomenės grupes, bet ir pabėgėlių iš Ukrainos šeimas, kurios apsistojo Molėtų rajone.

„Mokinių pagalba yra visada reikalinga, o ypač tokiomis dienomis. Jie tampa mūsų dešiniąja ranka,“ - sakė sąjungos vadovė Marytė, dėkodama gimnazistams, kurie atėjo į pagalbą. Aktyviausi ir entuziastingiausi savanoriai buvo gimnazijos pirmokai. Nuoširdus ačiū visiems savanoriams: Kornelijai Z., Austėjai Z., Gretai Ž., Deimantei Ž., Karinai Gintarei R., Deimantei K., Samantai R., Robertai A., Adelei J., Ievai B. Laurynui U., Meidai B., Agotai L., Marijai P., Vestinai B., Algimantei N. Jaunuoliai sakė, kad galėdami pagelbėti, savaitgalį praleido ypač prasmingai, įgijo naujos patirties, susitiko įvairių žmonių su skirtingomis nuotaikomis ir nuomonėmis. Džiaugiamės jaunąja gimnazistų karta, kuri auga dora, pilietiška ir atsakinga. Jiems tikrai nesvetimos bendražmogiškos vertybės. Ne veltui sakoma, kad savanoriška pagalba žadina savęs išsipildymą, saviraišką, suteikia dvasinę ramybę, joje atrandame  pilnatvę.                 

Molėtų gimnazijoje mokinių bendrosioms kompetencijoms ugdyti visada pasitelkiamos ne tik pilietiškumo pamokos, bet ir reali praktinė socialinė veikla.

Mokinių savanorystės būrelio vadovė, sveikatos specialistė D. Burneikienė