Naujienos

Po mokslo pasaulį pasižvalgius...

Jau ne vienerius metus Molėtų gimnazija yra aktyvi Mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė“ dalyvė. Festivaliui šiais metais jau devyniolika metų ir jo programoje daug renginių, plati ir dalyvių geografija.

Rugsėjo 12 dieną Molėtų gimnazijos skaitykloje susirinko besidomintys sintetine biologija. VU IGEM komanda pristatė genų inžinerijos etapus, pasiekimus gydant įvairias ligas bei užkariaujant kosmosą. Renginio pabaigoje vyko protmūšis, kuriame  tarp užsiregistravusių 120 dalyvių, geriausiai pasirodė Kajus  O. (I vieta), Gustas B. (II vieta) ir Gustė K.  (III vieta) Sveikinimai. Jūs šaunuoliai.

Rugsėjo 14 dieną į Molėtų gimnaziją atvyko Kauno zoologijos sodo lektoriai, kurie įdomiai pristatė edukaciją „Kiaušinis – gyvybės pradžia“ , demonstravo įvairių organizmų kiaušinius, pateikė įdomių faktų apie gyvalazdes bei supažindino su  Kauno zoologijos sodo vykdomomis organizmų (apuokų, kūmučių, lūšių) išsaugojimo, veisimo ir grąžinimo į laisvę programomis.

Rugsėjo 15 dieną I -II klasių mokiniai vyko į Kauno kolegijos Medicinos fakultetą, kur ne tik klausėsi įdomaus pasakojimo, bet ir aktyviai mokėsi gelbėti žmogų kritinėse situacijose bei atliko savo kūno tyrimus, kurių metu buvo matuojamas svoris, kūno masės indeksas, riebalų ir raumenų masė, kūno skysčių masė, bazinė medžiagų apykaita, nustatomas rekomenduojamas paros energijos poreikis ir biologinis amžius. Kiekvienas dalyvavęs gavo patarimus dėl kūno sudėties korekcijų.

Rugsėjo 16 dieną II c klasė klausėsi nuotolinės VDU mokslininkės paskaitos apie  dvi blakstienų erkučių rūšis, jų sukeliamas ligas bei  patarimus kaip jų išvengti.

Edukacijos buvo įdomios, mokymasis kitose erdvėse kitoks nei klasėje, manau, kad mokiniai pagilino biologijos žinias,  todėl nekantriai lauksime kitų festivalio renginių.

Biologijos mokytoja R. Mongirdienė