Naujienos

Įspūdinga kelionė!

Gegužės 27-30 dienomis didelė grupė Molėtų gimnazijos I-III klasių mokinių vyko į nuotaikingą pažintinę kelionę – į Vokietiją. Ekskursijoje mus lydėjo pati nuostabiausia gidė Giedrė, kuri nuo kelionės pradžios žavėjo savo energingumu ir gausiai sukauptomis žiniomis. Buvo išties įdomu klausytis. Važiuodami per Lenkiją, klausėmės gidės pasakojamų istorinių faktų apie Lietuvos – Lenkijos praeitį, santykius tarp šių valstybių. Pasiekę Vokietiją, pirmiausia pabuvojome Serengeti safari parke.

Pats parkas yra įsikūręs 2000 ha teritorijoje ir jame apgyvendinta daugiau nei 1500 gyvūnų: raganosių, dramblių, zebrų, žirafų ir kitų. Važiuodami per parką, galėjome apžiūrėti visų žemynų gyvūnus, esančius viename Europos parke. Vėliau atvykome į Brėmeną -  miestą, su stulbinančia pastatų architektūra. Ekskursija po senamiestį pėsčiomis: viduramžiška pagrindinė Brėmeno turgaus aikštė, riterio Rolando skulptūra, simbolizuojanti Brėmeno laisvę, XV a. gotikinė Brėmeno rotušė su renesanso stiliaus fasadu, Brėmeno muzikantų skulptūra, Katedra, Dievo Motinos bažnyčia, Medvilnės birža. Šnūro kvartalas – istorinis XV-XVIII a. statytų mažų namų rajonas, Bretcherštrase – šioje gatvelėje kadaise gyveno kubiliai, o 1926 m. ji buvo rekonstruota Art Deco stiliumi.

Kitą dieną vykome į ilgai lauktą Heidės parką – didelę ir kupiną įvairiausių pramogų bei atrakcionų šalį, kur vienu metu patyrėme ir baimę, ir adrenaliną. Ši ekskursija buvo ypatinga kiekvienam iš mūsų.  Per keturias dienas patirta labai daug ekstremalių, linksmų, nepakartojamų įspūdžių.  Ačiū tariame auklėtojai Valerijai Mateikienei už kelionės organizavimą, direktorei Rimutei Guobienei už pasitikėjimą ir leidimą keliauti į tolimą šalį, lydėjusioms mokytojoms Genovaitei, Rasai, Svetlanai ir Virginijai, seselei Daliai, dėkojame vairuotojams už saugumą kelyje, gidei už žinias ir istorijas. Nuostabi kelionė. Gimnazistai keliaukite!!! Tai nepakartojama!!!  

                                                                 Visos grupės vardu Adelė G. ir Kipras M. IIIb klasė