Naujienos

Mokymai mokinių savivaldai

Molėtų r. savivaldybė, pagal Jaunimo politikos įgyvendinimo programą, mokyklose vykdo jaunimo mokymus. Mokymų tikslas - skatinti jaunimo dalyvavimą, įsitraukimą teikiant jaunimo iniciatyvas ir projektus.Molėtų gimnazijoje mokymai buvo organizuoti mokinių savivaldai. Mokymus vedė „Person Premier“ konsultantas, lektorius Nerijus Miginis. Lektorius iš karto nuteikė gimnazistus, kad nesitikėtų pamatyti skaidrių, kad mokymai vyks per įvairias aktyvias užduotis, diskusijas ir idėjų kūrimą.

Labai smagi ir įtraukianti mokymų pradžia gimnazistus nuteikė produktyviam ir aktyviam darbui. Gimnazistai per praktines užduotis, refleksiją, sužinojo, kas yra aktyvus dalyvavimas, kas motyvuoja mokyklos bendruomenę, kas yra efektyvus darbas komandoje, kodėl šiandien būtent esu čia, o ne pamokose, ką duoda žmogui aktyvus dalyvavimas ir kaip tai atsilieps jo ateičiai, studijoms, darbo rinkoje. Lektorius pabrėžė, kad šiandien turėti diplomą ir mokėti užsienio kalbą yra maža, nes darbdaviui svarbu, kokių papildomų patirčių turi, ar esi konkurencingas, kas daro tave išskirtiniu. Išskirtiniu tave daro aktyvus dalyvavimas. Lektorius pristatė dalyvavimo kopėčių modelį, kurį sudaro 10 pakopų: diktatūra, manipuliacija, dekoracija ir kt. Kiekvieną pakopą aptarė su gimnazistais, pateikė pavyzdžių. Aktyvus dalyvavimas yra tam tikras demokratinės visuomenės pamatas, o demokratijos žavesys – gebėjimas įtraukti kitus. Ko ir palinkėjo gimnazistams.

Gimnazistai džiaugiasi naudingai ir puikiai praleistu laiku. Pasak jų, jaučiasi pakylėti, labiau motyvuoti, paskatinti veikti, aktyviai dalyvauti.

Dėkojame Molėtų r. savivaldybei už mokymus, o lektoriui Nerijui už puikų mokymų vedimą.

                                                                                       UK koordinatorė V. Mateikienė