^Atgal į viršų

Molėtų gimnazija

Naujienos

Kvalifikacijos tobulinimo kursai Prancūzijoje

Molėtų gimnazija vykdo dvejų metų trukmės programos „Erasmus+“ KA1 projektą (asmenų mobilumas mokymosi tikslais) „Inovatyvus ugdymas su STEAM“. Mokytojos Danguolė ir Rita dalyvavo kvalifikacijos kėlimo kursuose “Classroom with a Door to the World“ („Atvira klasė į pasaulį“) Guadeloupėje (Prancūzija).

Kursuose savo kvalifikaciją kėlė mokytojai iš Suomijos, Ispanijos, Latvijos, Olandijos bei Vokietijos mokyklų. Kartu su kursų dalyviais nagrinėjome internacionalizmo koncepciją, kas yra nacionalinis identitetas, kokia jo vieta globaliame kontekste, atlikome praktinę užduotį „Asmeninis identitetas“. Nuostabi sesija „Muzika: kultūrinis kontekstas“ vyko su mokytoju Edgard Ferus. Jos metu susipažinome su septynių ritmų  rūšimis, kurios būdingos Guadeloupės liaudies muzikai ir atlieka svarbų vaidmenį tautos kultūroje. Išbandėme būgnus, atlikdami įvairiausius ritmus. Tarptautinėse grupelėse nagrinėjome ir diskutavome, ką reiškia būti pasaulio piliečiu, kas yra globalus požiūris, o veiklų moto „Galvok globaliai, veik lokaliai“ atsispindėjo atliekant ir praktines užduotis. Kiekvienos šalies mokytojai, atsižvelgdami į savo mokyklos kontekstą, turėjo padaryti ir pristatyti praktines užduotis: „Tarptautinių projektų veiklų tyrimas“ bei „Mokyklos internacionalinė politika: kodėl reikalinga, jos tikslai ir uždaviniai“. Tobulai išskirtinė „atvira klasė į pasaulį“ vyko saloje Ilet a Caret. Šios sesijos metu nagrinėjome temą „Gamtos rezervatas“, sužinojome apie šio išskirtinio gamtos rezervato florą, fauną ir kodėl verta jį saugoti. Turėjome ypatingą patirtį pamatyti koralų, mangrovių grožį. Mokantis su kitais, stebint ir tyrinėjant mus supančią aplinką buvo geriausias mokymasis ir patirtis kiekvienam dalyviui. Išvykos į Pointe-a-Pitre, kuris yra Grand-Terre saloje vienas didžiausių Gvadealupės ekonominis centras su kruizinių laivų uostu, metu nagrinėjome kultūros, istorijos aspektus, multikultūros penkias dimensijas lankydamiesi „Memorial ACTe“ vergovės muziejuje, kuriame interaktyviai pateikiama vergijos istorija ne tik  Gvadealupėje, Karibuose, bet ir visame pasaulyje. Lankėmės ir Pointe-a-Pitre gatvelėse, pažinome vietinių žmonių kultūrą ir gyvenimą, ragavome kreoliškų patiekalų. Kai mes žinome savo istoriją, mes galime keisti ateitį, remdamiesi asmeniniu, tautos patyrimu. Kiekvienos mokymosi veiklų dienos refleksiją kursų dalyviai atliko TwinSpace platformoje, naudojo skaitmeninį įrankį Padlet.

Kvalifikacijos tobulinimo kursų metu mokytojos patobulino dalykines, tarpkultūrines, bendravimo ir bendradarbiavimo kompetencijas,  anglų kalbos gebėjimus. Įgytos žinios ir gebėjimai bus taikomi pamokų metu, pasidalijama patirtimi su gimnazijos bendruomene ir už jos ribų.    

                                                                                                Mokytoja  Rita, projekto koordinatorė

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

 

            

 

 

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.