^Atgal į viršų

Molėtų gimnazija

Naujienos

Mokomės „Sumanaus moksleivio akademijoje“

Molėtų gimnazija antrus mokslo metus dalyvauja Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) projekte „Sumanaus moksleivio akademija“. Tai projektas, skirtas pasirinktos mokslų krypties žinių bei įgūdžių, kūrybiško mąstymo, praktinių įgūdžių  lavinimui. Projektas vyksta nuotolinių seminarų principu, su mokiniais aktualiomis žiniomis dalijasi VDU Žemės ūkio akademijos dėstytojai. Mokslo metų pabaigoje baigiamasis užsiėmimas vyksta universitete, mokiniai gauna programos įvykdymo pažymėjimus.

„Sumanaus moksleivio akademijoje“ dalyvauja 40 respublikos gimnazijų.  Iš Molėtų šiais mokslo metais mokosi 44 gimnazistai. 19 iš jų pasirinko Verslumo klasę, 14 – Inžinerijos klasę ir 11 - Gamtos mokslų klasę.

Įvyko pirmoji bendra visoms klasėms paskaita „Tvarus vartojimas – ar jis svarbus moksleiviui, verslininkui, inžinieriui, gamtininkui, ekologui?“. Paskaitą vedė VDU dėstytoja Aistė Čapienė. Dėstytoja kalbėjo apie tai, kas yra tvarus gyvenimas. Ji akcentavo, kad tvarumas jau nebėra pasirinkimas, o būtinybė, kad kiekvienas turime prisidėti prie švaresnio pasaulio, kasdienius pasirinkimus daryti sąmoningai, prieš perkant,  pirmiausia pagalvoti, ar tikrai to reikia. Gyvename pertekliaus laikais. Dėstytoja palinkėjo pirkti atsakingai, naudoti tai, ką turime namuose, planuoti maistą, rūšiuoti šiukšles, mažinti plastiko vartojimą.

Po paskaitos buvo pateikta užduotis klasėms: „Tvari gimnazija – idėjų generatorius tvariai gimnazijos ateičiai“. Klasės aktyviai diskutavo, ką galima būtų padaryti, kad mūsų gimnazija taptų tvaresnė. Gamtos ir Inžinerijos klasių gimnazistai siūlė vegetarinio maisto dieną valgykloje,  tokiu atveju keistųsi mokinių valgymo įpročiai: nuo dėmesio tvarumui iki sveikesnio gyvenimo būdo. Verslumo klasė siūlė vadovėlių celofaninius aplankus pakeisti popieriniais, tokiu atveju mažėtų plastiko vartojimas, o popierius ne tik  lengviau perdirbamas, bet ir reikalauja mažiau energijos išteklių.

Iš visų projekte dalyvaujančių gimnazijų bus išrinkta inovatyviausia idėja, kurios kūrėjų lauks prizas – Picadienis.

Dėkojame už puikią paskaitą, kūrybinę užduotį, skatinančias mus  ne tik susimąstyti, bet ir įpareigojančias  kiekvieną iš mūsų atsakingai vartoti.

Su nekantrumu lauksime kitų užsiėmimų.

Ugdymo karjerai koordinatorė V. Mateikienė 

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.