^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Naujienos

Tarp geriausių Reitinguose

Kaip nevienareikšmiškai vertintume žurnalo ,,Reitingai” atliktą brandos egzaminų rezultatų analizę, jos kasmet laukiame su nerimu. Nekantriai nagrinėjame pateiktas lenteles, kuriose tikimės rasti Molėtų gimnaziją kuo aukštesnėje pozicijoje, tarp 367 mokyklų.

Kasmet džiaugiamės ir didžiuojamės biologijos egzaminą laikiusių abiturientų rezultatais: mūsiškiai ir vėl pateko tarp penkiasdešimties geriausiai šį egzaminą išlaikiusių. Dar smagiau, kad iš penkių dešimčių reitinge pateiktų mokyklų, tik dvidešimtyje biologijos egzaminą rinkosi daugiau kaip dvidešimt abiturientų ir mes tarp jų. Savo bendruomenėje analizuodami gimnazistų šio egzamino rezultatus, atkreipiame dėmesį į dar vieną rodiklį – surinktų balų vidurkį. Lietuvos abiturientus šiuo aspektu molėtiškiai žymiai aplenkia ( Lietuvos vidurkis  54,51, mūsiškių- 70,52).  Suprantama, kad tai yra nuoseklaus, sunkaus, bet įdomaus bendro mokytojos Reginos Mongirdienės ir mokinių darbo rezultatas. Kasmet abiturientai dėkoja mokytojai Reginai už ugdomą meilę biologijai, už jų mokymosi organizavimą, už galimybę ne tik sužinoti, bet ir suprasti. Tuo pačiu mokytoja džiaugiasi savo mokiniais, nes mokytojas be pasiryžusių mokytis mokinių, būtų tik  ,, vienišas karys pažinimo ir atradimų lauke“. Didžiuojamės savo bendruomenėje, anot ,,Reitingų“ žurnalo, turėdami biologijos mokytoją šviesulį – Reginą Mongirdienę.

Ir dar vienas kriterijus – tai gimnazijų reitingas pagal olimpiadų rezultatus. Šiame reitinge Molėtų gimnazija taip pat yra tarp penkiasdešimties aukščiausiai įvertintų, ir panašiose pozicijose išsilaiko jau trečius metus iš eilės. Ir panašiose pozicijose išsilaiko jau trečius metus iš eilės. 2021 m. reitinge tokią aukštą poziciją lėmė S.Narušio, kurį ruošė mokytoja Lina Kraujelienė, pasiekimai filologų konkurse. Bei Ž.Vainausko, konkursui besiruošusiam su  mokytoja Jolanta Žalalienė, laimėta II vieta respublikiniame skaitovų konkurse. Tai, kad šių mokytojų ugdytiniai tampa laureatais, taip pat jau tampa gražia tradicija.

Sveikiname mokytojas ir jų mokinius, džiuginančius puikiais rezultatais, nepriklausomai net ir nuo nuotolinio mokymosi iššūkių.

Gimnazijos absolventams linkime sėkmingos karjeros, o mokytojoms žingeidžių, motyvuotų ir siekiančių tikslo mokinių.

                                                                                                     Molėtų gimnazijos direktorės pavaduotoja V. Dubauskienė  

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.