^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Naujienos

Gimnazistai džiugina pergalėmis konkursuose

2021 m. spalio 25 d. – lapkričio 22 d. vyko konkursas „Skaidrumą kuriame kartu“. Jis skirtas 9–12 klasių mokiniams. Konkursą inicijavo Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Konkurso tikslas – ugdyti antikorupcines mokinių nuostatas, skatinti aktyviai domėtis savo, kaip piliečio, vaidmeniu, valstybės ir pasaulio situacija, perprasti svarbiausius skaidrumo principus, kurie yra stiprios, teisingumu ir pasitikėjimu grįstos valstybės pagrindas.

Konkurso metu mokiniai turėjo atlikti dvi užduotis: individualiai išspręsti testą ir kartu su bendraklasiais atlikti praktinį-kūrybinį darbą. Kūrybiniame darbe mokiniai buvo kviečiami pasvarstyti  „Kas yra sąžiningumas?“, „Ką aš ar mes kartu galime padaryti, kad mūsų bendruomenėje būtų daugiau skaidrumo ir atsakingumo?”

Geriausiai atlikę užduotis konkurso dalyviai pretendavo į tris nominacijas:

klasė „Skaidrumo lyderė“ – už geriausiai įvertintas abi konkurso užduotis;

klasė „Skaidrumo skleidėja“ – už išskirtinį praktinio-kūrybinio darbo atlikimą;

mokykla „Skaidrumo bendruomenė“ – už didžiausią konkurse dalyvavusių mokinių skaičių.

Konkurse dalyvavo per šimtą Lietuvos mokyklų.

Mokytojos Skaidrinos paskatintos šiame konkurse jėgas išbandė 2a ir 2b klasės. Mokiniai sprendė testą, filmavo ir pateikė kūrybines užduotis.

Gruodžio 7 dieną vyko virtualus konkurso rezultatų paskelbimas. 

Molėtų gimnazijos 2b klasės mokiniams atiteko nominacija „Skaidrumo skleidėja“. Jų darbas įvertintas už  puikiai išspręstus testus, už kūrybinės užduoties  originalumą ir kūrybiškumą.

Sveikiname ir džiaugiamės gauta nominacija.

Mokytoja Skaidrina

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.