Naujienos

Gimnazistai Geros savijautos programos edukaciniuose užsiėmimuose

2021 m. spalio – gruodžio mėnesiais Lietuvoje įgyvendinami Geros savijautos programos edukaciniai užsiėmimai. Programos paskirtis – užtikrinti mokinių emocinės savijautos bei psichikos sveikatos gerinimą, sudarant galimybę visiems mokiniams dalyvauti tikslinėse įvairaus pobūdžio Savijautos programose. Molėtų gimnazija aktyviai dalyvauja Geros savijautos programos edukaciniuose užsiėmimuose. 

IVa klasės mokiniai vyko į Vilnių ir dalyvavo  Geros savijautos programos renginyje  „Socialinis sufleris”. Programos metu mokiniai yra kviečiami įsitraukti į komandines užduotis, kurios padeda geriau pažinti savo galimybes, stiprina mokinių socialinį atsparumą bei sąmoningumą.  Gimnazistai liko patenkinti organizuotu užsiėmimu.

I ir II gimnazijos klasių mokiniai dalyvavo Geros savijautos programos užsiėmimuose  „Gongai. Kvėpavimas. Atsipalaidavimas“. Gongai yra vieni iš seniausių ir autentiškiausių muzikos instrumentų. Jie atpalaiduoja įtampas visuose lygmenyse ir padeda pasijausti atsinaujinusiems, pailsėjusiems ir paleisti susikaupusias įtampas. Gongų garsai ir vibracijos padeda labiau susitelkti. Po šių užsiėmimų gimnazistai į klases grįžo su puikia nuotaika ir geromis emocijomis.

Direktorės pavaduotoja ugdymui Genovaitė Marcinkėnienė

Valerijos Mateikienės,  Rasos Čekuolienės nuotraukos