^Atgal į viršų

Molėtų gimnazija

Naujienos

Startuoja jaunosios mokinių bendrovės

Molėtų gimnazija dalyvauja Lietuvos Junior Achievement  (LJA) projekte „Praktinio verslumo ugdymo programos įgyvendinimas Lietuvos mokyklose 9-12 klasių mokiniams“. Praktinio verslumo ugdymo programa suteikia galimybę mokiniams įkurti ir valdyti savo jaunąją bendrovę, praktiškai išbandyti verslo kūrimo ir valdymo procesus mokykloje.

Į projektą gimnazijoje įsitraukė IId klasė. Klasė susibūrė į 4 jaunąsias mokinių bendroves: „AVEVA“ , „JV“ , „R3VA“ ir „FARMERO“. Vyko aktyvios bendrovių diskusijos dėl veiklos. Dvi bendrovės nutarė gaminti rankų darbo gaminius: lieti žvakes ir gaminti muilą, kitos dvi bendrovės teiks sąsiuvinių ir rašymo priemonių pardavimo paslaugą. Veikloms pradėti  reikalingas pradinis kapitalas. Pagal projekto nuostatas, pradiniam kapitalui įsigyti, projektas skiria akcijas. Kiekviena mokinių bendrovė įsigijusį pageidaujamą skaičių akcijų, sėkmingai jas pardavė. Džiugu, kad mokinių bendrovių akcininkais tapo ne tik gimnazijos mokytojai, bet ir mokinių tėvai, seneliai, artimieji, draugai. Kiekviena bendrovė sukūrė savo logotipą ir reklamą. Pradedame verslo veiklas, gaminame produktus ir intensyviai ruošiamės prekybai ne tik gimnazijoje, bet ir mugėse.

Gruodžio 11 d. visų Lietuvos mokinių jaunųjų bendrovių laukia mugė „Kalėdos grįžta: eXpo 2021“, tad registravomės atrankos konkursui ir su nekantrumu laukiame rezultatų.

                                           Projektą koordinuojančios mokytojos V. Mateikienė ir R. Mikalauskienė

  

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.