^Atgal į viršų

Molėtų gimnazija

Naujienos

Jaunųjų paramedikų programos startas gimnazijoje

Trečiadienio popietę Molėtų gimnazijoje startavo nauja Jaunųjų paramedikų neformalaus ugdymo programa. Tapti jaunaisiais paramedikais panoro 18 gimnazistų iš įvairių klasių. Pasirašę sutartį su Maltos ordino pagalbos tarnyba, pradėjome mokymo programą.

Į gimnaziją atvykę paramedikai Justinas ir Erikas vedė pirmąjį teorinį ir praktinį užsiėmimą „Gyvybei pavojinga būklė ir pirmoji pagalba“. Su dideliu susidomėjimu ir entuziazmu gimnazistai mokėsi, kaip teisingai atlikti dirbtinį kvėpavimą ir išorinį širdies masažą, kaip nukentėjusį paguldyti į stabilią šoninę padėtį, kokie veiksmai padės paspringusiam... Pora mokymo valandų prabėgo nepastebimai, nes, kaip sakė gimnazistai, „buvo labai įdomu ir naudinga“.  Mokymo programa truks visus mokslo metus, derinat nuotolinius teorinius ir kontaktinius praktinius mokymus. Išlaikę vertinimo egzaminus, gimnazistai gaus Jaunųjų paramedikų pažymėjimus.

Programos tikslas – paruošti 14-25 metų jaunuolius, kurie savarankiškai gebėtų suteikti pirmąją pagalbą, atpažinti gyvybei grėsmingą būklę, užtikrinti savo ir nukentėjusio saugumą.

Vadovė sveikatos priežiūros specialistė Dalia Burneikienė

       

  

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.