Molėtų gimnazijoje - garbūs svečiai iš septynių ES šalių

Vykdant  projektą „30 metų Mastrichto sutarčiai: jos įtaka praeičiai, dabarčiai ir ateičiai“ Molėtų savivaldybėje lankėsi projekto partneriai iš Bulgarijos, Ispanijos, Portugalijos, Graikijos, Prancūzijos, Maltos ir Italijos. Balandžio 20 dieną buvome pakviesti dalyvauti projekto partnerių brolystės priesaikos, padėsiančios užmegzti glaudesnius ryšius ateities projektams, pasirašymo ceremonijoje. Vėliau svečiai lankėsi Molėtų gimnazijoje.

Čia juos pasitiko direktorė Rima, mokytojos Virginija ir Loreta bei gidai Augustas ir Emilis. Svečiams buvo pristatytos gimnazijos veiklos, tradicijos, projektai, ugdymosi aplinkos. Svečiai labai domėjosi mokinių mokomųjų bendrovių veikla, kūrybinėse dirbtuvėse vykdomomis veiklomis, tarptautinių projektų patirtimis. Įdomu tai, kad dalyvauta Erasmus+ programos projektų veiklose ir šalyse, iš kurių atvyko svečiai.  Gimnazijos aktų salėje visų laukė maloni staigmena – mokytojos Rūtos  vadovaujamas merginų etnografinis ansamblis dovanojo lietuvių liaudies sutartinę. Kai svečiai iš Bulgarijos pristatė savo šalį, diskutuota apie  Mastrichto sutarties įtaką dabarčiai.

Svečiai, girdami modernias gimnazijos ugdymosi aplinkas, bendruomenės aktyvų įsitraukimą į įvairias veiklas, dėkojo už šiltą priėmimą. Džiugu, kad vizito metu su svečiais pasikeitėme kontaktais, aptarėme ir bendradarbiavimo galimybes.

Virginija, Loreta, Rima