Naujienos

Knygnešio diena

Kovo 16-oji – Lietuvoje  minima Knygnešio diena. Ji skirta prisiminti ir pagerbti žmones, kurių dėka buvo apgintas ir išsaugotas lietuviškas žodis. Ši data pasirinkta neatsitiktinai – tai knygnešių karaliumi vadinamo Jurgio Bielinio gimimo diena. Bibliotekininkė Vida su lietuvių kalbos mokytoja Jūrate vedė netradicinę pamoką, skirtą Knygnešio dienai paminėti.

Gimnazistai, žiūrėdami skaidres ir klausydami pasakojimo, daugiau sužinojo apie knygnešių veiklą, apie pavojus, kurie ištikdavo gabenant knygas. Žiūrėjome filmą „Knygnešys“, kuriame kūrėjai atskleidė sunkią visų knygnešių dalią. Sunki ir tragiška šių žmonių dalia: Mažvydas miršta pakirstas ligos, bet krepšį su knygomis mišku neša jau kitas knygnešys. Lietuviškos knygos ir laikraščiai eina iš rankų į  rankas...

Gimnazistai, mylėdami ir saugodami knygas, kartu su mokytoja Gražina, bibliotekininke Vida sukūrė knygų skirtukus, kurie apsigyveno gimnazijos bibliotekos knygose. Tęsdami knygnešių tradicijas, primename, kad gimnazijos Ąžuolų alėjoje esantis knygų namelis - visą parą veikianti bibliotekėlė, kurioje galima palikti arba pasiskolinti knygų, žurnalų..