Naujienos

Kai makaronai tampa... tiltais

Molėtų gimnazijoje vyko tradicinis turnyras „Makaronų tiltai 2024“. Taip, tiltai, ir jau keturioliktąjį kartą šis įdomus ir kiek neįprastas reiškinys, prasidėjęs fizikos kabinete, paskui perkeltas į skaityklą, pasiekė atnaujintą gimnazijos aktų salę.

Šįkart turnyre be mūsų gimnazistų dalyvavo komandos iš Alantos ir Riešės (Vilniaus raj.) gimnazijų. Vertintojas ir turnyro taisykles pristatęs, visuomet laukiamas mūsų gimnazijoje Vilniaus Tech dėstytojas G. Ambrasas pristatė taisykles. Svečias ypatingai džiaugėsi būdamas Molėtų gimnazijoje. Ir ne veltui, rezultatai nustebino ne tik vertintoją, bet ir pačias tiltus kūrusias komandas.

Po valandos intensyvaus ir išradingumo kupino darbo atėjo metas ne tik pasverti sukurtus makaronų ir plastilino gaminius, bet ir išbandyti, kiek gi svorio jie gali išlaikyti nesutrupėję.

O komandos nebuvo „iš kelmo spirtos“. Kai kurie, itin atsargiai kabindami svarmenis, jau iš karto žinojo, kokio svorio verti jų kūriniai. Kiek azarto, jaudulio ir plojimų sulaukė kiekvienas tiltas, tačiau labiausiai pasisekė Molėtų gimnazijos komandai „Yeah Brother Yeah“, kurios plastilinu sutvirtintas „spagečių“ tiltas svėrė 451 g, o atlaikė 3,7 kg apkrovą!

Komanda apdovanota Vilnius Tech dovanomis, o svarbiausia – pakviesta dalyvauti respublikiniame čempionate Vilniuje.