Naujienos

Susitikimas su Molėtų krašto verslininkais

Molėtų turizmo ir verslo informacijos centro verslo vadybininkės Aušros Banevičienės kvietimu Molėtų gimnazijos mokomosios mokinių bendrovės dalyvavo susitikime  su rajono verslininkais. Susitikimo tema: „Lyderystė. Verslo sėkmės istorijos“. Mokytoja Valerija Mateikienė, vadovaujanti mokomosioms mokinių bendrovėms,  papasakojo apie trečius metus Molėtų gimnazijos dalyvavimą Junior Achievement  (JA) projekte „Praktinio verslumo ugdymo programos įgyvendinimas Lietuvos mokyklose 9-12 klasių mokiniams“, mokinių bendrovių veiklą, patirtis eXpo mugėse ir kt.

Susitikime dalyvaujantys verslininkai Oksana ir Andrius Rinkevičiai, Justas Šarkauskas ir Rosita Pikauskienė pristatė  savo verslą, patirtis. Buvo labai įdomu klausytis apie verslininkų  kelią į verslą ir sėkmę, smalsu, kada jie susidomėjo verslu. Visi kalbantieji akcentavo, kad versle labai svarbu kokybė, ekologija, rūšiavimas. Sėkmę  atneša planavimas ir skaičiavimas, nes, anot kalbančiųjų, nesėkmingi verslai yra tie, kurie nieko neskaičiuoja. O taip pat labai svarbu marketingas, kad apie tavo verslą žinotų, reklama, pagalba vienų kitiems ir kritika, kad tobulėtum.

Susitikimo pabaigoje verslininkė Oksana įsigijo  mokinių bendrovės „Nešanti“ akcijų. Mokinių bendrovėms  susitikimas buvo labai naudingas, gavome daug naudingų patarimų, patirties, palaikymo to ką darome, įkvėpimo ir motyvacijos. O dar ir akcijų pardavėm...

Tariame ačiū vadybininkei Aušrai  ir verslininkams Oksanai, Andriui, Justui bei Rositai ir sakome iki kitų susitikimų.

                                                                                       Mokinių mokomosios bendrovės