Naujienos

Džiaugiamės ir didžiuojamės

Mokytojo profesijoje ypač aktuali liaudies išmintis, kad „vienas lauke ne karys“. Tačiau, kai susitinka aukštų tikslų turintys, norintys ir galintys mokiniai bei mokytojai, galime džiaugtis ypač aukštais rezultatais.

Taigi, 2023 m. brandos egzaminų rezultatai molėtiškius turėtų skatinti didžiuotis ne tik gabiais mokiniais, bet ir atsidavusiais savo profesijai talentingais mokytojais. Mes išdidžiai galime konstatuoti, kad mūsų gimnazijoje visų valstybinių egzaminų vidurkis yra 52,7 balo, kai Lietuvos abiturientų siekia 45,5. Netgi atsižvelgdami į tai, kad molėtiškiai gimnazistai renkasi žymiai daugiau valstybinių egzaminų nei vidutinis Lietuvos abiturientas (LT- 2,85, MG – 3,79), pastebime, kad vidurkiai yra pakankamai aukšti.

Daugelio mokyklų siekis yra tas, kad kuo didesnė dalis abiturientų egzaminus išlaikytų aukštesniuoju lygiu. Molėtų gimnazijos abiturientai sudaro apie 90 proc. visų valstybinius egzaminus laikančiųjų Molėtų rajone. Ankstesniais metais bandėme savo rezultatus lyginti su panašaus dydžio savivaldybių regionuose rezultatais. Šiais metais  išdidžiai ieškome Molėtų tarp šešiasdešimties Lietuvos savivaldybių. Ir pagrįstai džiaugiamės, kad net devynių egzaminų aukštesniojo lygio rezultatais esame pirmajame savivaldybių trisdešimtuke.

O štai informacinių technologijų, biologijos ir užsienio kalbos (anglų) esame prizininkai.  Informacinių technologijų ir biologijos pagal šį rodiklį lenkiame visas Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybes: biologijos antrąją vietą lenkiame net 28 proc., informacinių technologijų – 10 proc., o anglų kalbos į priekį praleidome tik Vilniaus miestą ir Neringą. Egzamino metu surinktų taškų vidurkiu Lietuvos abiturientus lenkiame: anglų k. (8 taškais), informacinių technologijų (15 taškų), biologijos (25 taškais), net ir matematikos rezultatas šiek tiek aukštesnis. O štai biologijos, nors egzaminą rinkosi visi šio dalyko išplėstiniu kursu mokęsi mokiniai, nė vienas nebuvo įvertintas žemesniuoju lygiu - visų balai nuo 38 ir net pusė laikiusiųjų patenka į aukštesnįjį lygį.

Vis dar prisimename ir patį aukščiausią pasiekimą gimnazijos istorijoje – 14 šimtukų...

Džiugu, kad egzaminų rezultatai leido absolventams rinktis norimą profesinį kelią. Daugiau nei pusė nusprendė studijuoti aukštosiose mokyklose: 33 universitetuose ir 13 kolegijose. Populiariausias tradiciškai išlieka Vilniaus universitetas. Net 75 proc. studijuojančių universitetuose arba 29 proc. nuo visų abiturientų, rinkosi šią aukštąją mokyklą.

Linkime sėkmės gimnazijos absolventams, kurie savo pasiekimais įpareigojo ir šių metų dvyliktokus.

Dar kartą įrodykime, kad kartu mes galime labai daug: kelkime tikslus ir nuosekliai siekime juos įgyvendinti.