Naujienos

Tavo verslo kūrimo kelionė prasideda su Inovacijų stovykla „Challenge the Challenge“

Molėtų gimnazija jau trečius metus dalyvauja Lietuvos Junior Achievement  (LJA) projekte „Praktinio verslumo ugdymo programos įgyvendinimas Lietuvos mokyklose 9- 12 klasių mokiniams“. Šiais mokslo metais į projektą įsitraukė Id, IIc ir IId klasių gimnazistai. Susiskirstę į 6 komandas, rugsėjo 30 dieną gimnazistai dalyvavo nuotolinėje inovacijų stovykloje „Challenge the Challenge“. Komandos pasirinkusios vieną iš pateiktų iššūkių turėjo sugalvoti idėją, kaip tą iššūkį įveikti ir kaip savo sugalvotą idėją paversti verslu. Projekto mentorių pagalba gimnazistai mokėsi analizuoti problemą, generuoti idėją, suprojektuoti prototipą, gyvai pristatyti savo verslo idėją investuotojams ir atsakyti į investuotojų klausimus.

Puikiai stovykloje padirbėjo visos komandos. Gavusios iš mentorių daug naudingų patarimų, kaip patobulinus savo idėjas paversti verslu, komandos buriasi į mokomąsias mokinių bendroves ir bandys idėjas įgyvendinti praktiškai.

Šiais mokslo metais gimnazijoje veiks 6 mokomosios mokinių bendrovės, juose dalyvaus 29 I-II klasių gimnazistai. Džiugu, kad šis projektas gimnazijoje įgyvendinamas sėkmingai. Molėtų gimnazija yra  šio projekto ekspertinė mokykla, o mokinių bendrovėms vadovaujanti neformaliojo ugdymo mokytoja Valerija - šio projekto ekspertė.

Valerija Mateikienė