Naujienos

Susitikimas su Donata Virbilaite

Molėtų rajono savivaldybės administracija vykdo Islandijos, Lichtenšteino Kunigaikštystės ir Norvegijos Karalystės finansuojamą projektą „Jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų (JPSPP) teikimo modelio diegimas Ukmergės, Širvintų ir Molėtų savivaldybėse (projekto kodas Nr. LT03-1-SAM-K01-004)“.

JPSPP – tai jaunimo poreikius atitinkančios kompleksinės sveikatos priežiūros paslaugos, kurios apima sveikatos stiprinimo, prevencijos, gydymo, stebėsenos bei konsultavimo paslaugas, ir atitinka Pasaulio sveikatos organizacijos nurodytus kriterijus: prieinamumo, nediskriminavimo, konfidencialumo ir privatumo, poreikių atitikimo, kompetencijos, saugumo. Mūsų rajone bus įdiegti aštuoni algoritmai: depresijos prevencija, lytiškai plintančių infekcijų ir neplanuoto nėštumo prevencija, alkoholio vartojimo prevencija, valgymo sutrikimų prevencija, seksualinio smurto prevencija, savižudybių ir savižalos prevencija, sveikatos sutrikimų, susijusių su antsvoriu ir nutukimu prevencija, psichiką veikiančių medžiagų vartojimo prevencija.

Molėtų gimnazijoje vyko mokymų ciklo „Depresijos prevencija“ užsiėmimas „Pažink savo emocijas. Išmok pamilti pyktį, liūdesį ir nusivylimą“. Su gimnazistais susitiko dainininkė, vokalo mokytoja, vaikų ir suaugusiųjų muzikos studijos „Dloud“ įkūrėja Donata Virbilaitė. Lektorė, remdamasi savo gyvenimiškąja patirtimi, kalbėjo apie depresiją - „liūdesėlį“, nerimo ir panikos priepuolius, pyktį, liūdesį, baimę, patyčias, valgymo sutrikimus. Donata kvietė visada matyti gerus dalykus, mylėti save, įkvėpti pozityvo, galvoti apie dalykus, kurie teikia laimę. Gimnazistai susitikimo metu atliko užduotis, ugdančias teigiamą savęs vertinimą.

Mokiniai sakė, kad užsiėmimas labai patiko. Smagu, jog pirmasis projekto susitikimas buvo naudingas. Laukiame kitų projekto veiklų (balandžio 11 d. svečiuose -  Gabrielius Liaudanskas – Svaras).

Jolanta Liubeckaitė